Movies & TV Music & Lyric

[mov] Breakfast at Tiffany’s (1961)

Genre : Romance
Rating : 4/5
IMDB link click here

Salah satu film romantis sepanjang masa. It was wonderful, funny, and wistful. Mengingat film ini dibuat th 1961, Breakfast at Tiffany’s is certainly a cinema milestone.

Breakfast at Tiffany's (1961)

Breakfast at Tiffany’s (1961)

Baik dari sisi cerita, baju yang dikenakan oleh Audrey, maupun karakter tokohnya.
It was a comedy romantic about a woman with an ironic life. Holly Golightly (yang dimaenkan oleh Audrey Hepburn) yang kerja jadi a high-priced escort dan mencari orang kaya dan tua yang mau menikahi dia. Di opening scenenya, pagi-pagi setelah jadi escort, dia sering sambil pegang roti di depan etalasenya Tiffany’s (makanya filmnya called Breakfast at Tiffany’s).

Bahkan dia pernah masuk ke dalam tokonya sambil nunjukin, dengan uang yg dia punya bisa dapat apa. Holly tinggal satu gedung dengan Paul, seorang penulis yang ‘dipiara’ oleh a wealthy and older woman. Paul also is, in a way, tragic; but his love for her blinds him of his rationality. Ach.. bagus banget deh..

Oh ya, Tiffany nih the famous New York jewelry store yang ada di 727 Fifth Avenue at 57th Street di New York City. (ehm.. kapan ya bisa kesana? *sigh*)

Banyak scriptnya yang bagus, ini diantaranya:

Paul Varjak: You know what’s wrong with you, Miss Whoever-you-are? You’re chicken, you’ve got no guts. You’re afraid to stick out your chin and say, “Okay, life’s a fact, people do fall in love, people do belong to each other, because that’s the only chance anybody’s got for real happiness.” You call yourself a free spirit, a “wild thing,” and you’re terrified somebody’s gonna stick you in a cage. Well baby, you’re already in that cage. You built it yourself. And it’s not bounded in the west by Tulip, Texas, or in the east by Somali-land. It’s wherever you go. Because no matter where you run, you just end up running into yourself.

(endingnya bagus banget nih! *tears*)
Paul Varjak: I love you.
Holly Golightly: So what?
Paul Varjak: So what? So plenty! I love you.

Oh ya, di film ini Audrey menyanyikan lagu “Moon River” yang musiknya ditulis oleh Henry Mancini, yang disesuaikan dg karakter vokalnya Audrey. Ini liriknya (ditulis Johnny Mercer):

Moon River, wider than a mile,
I’m crossing you in style some day.
Oh, dream maker, you heart breaker,
wherever you’re going I’m going your way.
Two drifters off to see the world.
There’s such a lot of world to see.
We’re after the same rainbow’s end–
waiting ’round the bend,
my huckleberry friend,
Moon River and me.

 

2 Comments

  • June 26, 2005 - 12:56 pm | Permalink

    nice movie!
    loe kok bisa yah ngapalin scriptnya sedetail itu sih, nik.
    kayak gak ada kerjaan aja. hihi

  • June 26, 2005 - 11:24 pm | Permalink

    wah.. bukan diapalin deh.. dicatat. 😀

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Powered by: Wordpress