Movies & TV

[mov] Sideways (2004)

Sideways (2004)

Sideways (2004)

Genre : drama
Rating : 3/5
IMDB link click here

“This week is not about me, it’s about you. I’m gonna show you a good time. We’re gonna drink a lot of good wine, we’re gonna play some golf, we’re gonna eat some great food, enjoy the scenery, and we’re gonna send you off in style, mon frère.”
(thanks to Miles at Sideways movie)

Yup, betul.. kalau mau tau ttg anggur, wine, winery, vineyard dan serombongannya, nonton film Sideways deh.

Ceritanya tentang tentang dua orang sobat, Miles (guru SMP + duda + pengarang novel yg novelnya engga pernah diterbitkan + penggemar wine) dan Jack (aktor TV yang bakal menikah seminggu lagi) yang mau melakukan perjalanan ke California, a wine tasting road trip dan maen golf selama seminggu sebelum Jack menikah.

Dalam perjalanan, mereka ketemu Maya (waitress yang juga lagi ngambil graduate untuk horticultura) dan Stephanie (penjaga toko wine).

Banyak pembicaraan di film ini mengenai anggur, salah satunya mengenai Pinot Noir:“it’s a hard grape to grow, as you know. Right? It’s uh, it’s thin-skinned, temperamental, ripens early. It’s, you know, it’s not a survivor like Cabernet, which can just grow anywhere and uh, thrive even when it’s neglected. No, Pinot needs constant care and attention. You know? And in fact it can only grow in these really specific, little, tucked away corners of the world. And, and only the most patient and nurturing of growers can do it, really. Only somebody who really takes the time to understand Pinot’s potential can then coax it into its fullest expression. Then, I mean, oh its flavors, they’re just the most haunting and brilliant and thrilling and subtle and… ancient on the planet.” Juga di film ini diajarin gimana sih caranya wine tasting itu.. minimal kalo kita bisa bergaya mau wine tasting, jadi biar keliatannya prof gitu lho… [^_^]

Satu lagi nih, kadang2 kita nyimpen wine untuk dibuka pada saat special ocassion, kalo menurut film ini engga gitu. The day you open a wine … that’s the special occasion. [jadi inget wine di rumah, nunggu ada orang dateng buat ngabisin tuh wine.. soalnya engga sanggup deh sendirian.. so that’s my special occasion, pas tuh wine akhirnya abis.. bukan karena dibuka *wuakaka*]

Oh ya, kalo ttg wine.. aku juga engga tau bener engganya sih yang diceritakan di film itu.. soalnya engga ngerti2 amat.. tapi yang pasti ada ttg novel yang aku engga setuju di film itu. Mike (calon mertuanya Jack) bilang: Good I like non fiction. There is so much to know about this world. I think you read something somebody just invented, waste of time. .. wah, banyak lagi yg bisa kita pelajari dari novel.. so keep reading!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by: Wordpress